Δικαιοσύνη για τον Κώστα: Nέα πορεία στα Χανιά για τον θάνατο του 58χρονου μετά από βασανιστήρια σε αστυνομικό έλεγχο

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών από τα Χανιά πραγματοποιήθηκε η πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη. Οι διαδηλωτές που κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης κατήγγειλαν το περιστατικό αστυνομικής βίας κάνοντας λόγο για ακόμα μία κρατική δολοφονία ενώ στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν μέλη της οικογένειας του θύματος.  

Δείτε:

Κρήτη: “Ο πατέρας μου πέθανε από τα βασανιστήρια αστυνομικών”- Καταγγελία σοκ για τον θάνατο 58χρονου που εμφανίστηκε από την ΕΛΑΣ ως “αιφνίδιος”

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Τον σταμάτησε για έλεγχο η τροχαία, έπαθε ανακοπή και πέθανε

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων και η πορεία των διαδηλωτών έφτασε μέχρι την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης στα Χανιά, όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά των αστυνομικών, χωρίς να υπάρξει ένταση. 

Την αποκάλυψη των συνθηκών θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη ζητούν με ανακοινώσεις τους σωματεία, συλλογικότητες και φορείς των Χανίων ενώ σε πολύ σοβαρές καταγγελίες έχει προχωρήσει ο αδερφός του θύματος. 

Ανακοινώσεις:

Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης

Ως Ενωτική Πρωτοβουλία, καλέσαμε από χθες εκτάκτως διοικητικό συμβούλιο, καταθέτοντας ψήφισμα σχετικά με την δολοφονία του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη από τις δυνάμεις της Χανιώτικης αστυνομίας και την σημερινή πορεία. 

Την ίδια στιγμή που διεξάγεται ένα τέτοιο έγκλημα στα Χανιά και επιχειρείται από την πρώτη στιγμή να συγκαλυφθεί από τις αστυνομικές αρχές, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιχειρεί να παρακωλύσει την διεξαγωγή του διοικητικού συμβουλίου, ώστε να μην παρθεί απόφαση. Ως η Πέμπτη φάλαγγα της κυβέρνησης μέσα στα πανεπιστήμια, η κυβερνητική νεολαία, αναγνωρίζοντας ότι οι πιέσεις της χανιώτικης κοινωνίας και των μαζικών φορέων αυτής μπορούν να ασκήσουν πιέσεις βάζοντας τέλος σε όλη αυτή την αστυνομική ασυδοσία, επιλέγει συνειδητά να απέχει, προκειμένου να μην αναδειχθούν και οι ίδιες οι ευθύνες που θρέφει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού είναι εκείνη που μέσω της δολοφονικής της πολιτικής ανοίγει τον δρόμο για την διεξαγωγή τέτοιων σκηνικών βίας και καταστολής. Ταυτόχρονα, η στάση της Πανσπουδαστικής ΚΣ, είναι για ακόμη μία φορά αναντίστοιχη των περιστάσεων αφού δεν απαντάει στο ψήφισμα, όπως ακριβώς συμβαίνει το τελευταίο διάστημα -και πιο χαρακτηριστικά με το ψήφισμα για την 10η επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. 

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 58ΧΡΟΝΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ!



Κατάληψη Rosa Nera

Κάλεσμα σε πορεία για την δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη, Σάββατο 16/9, στις 12:00 στην πλ. Αγοράς
Η κατάληψη Rosa Nera στηρίζει και συμμετέχει στην πορεία για την δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη, αύριο Σάββατο 16 /9 στις 12:00, στην πλ. Αγοράς. 

Η δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη από μπάτσους των ΤΑΕ δεν κουκουλώνεται. 

Η κωλυσιεργία του εισαγγελέα να παραδώσει την δικογραφία στην οικογένεια και η ψευδής έκθεση του ιατροδικαστή Στ. Μπελιβάνη δε μπορούν πλέον να κρατήσουν την υπόθεση στη σκιά.
Η κοινωνία των Χανίων γνωρίζει καλά με ποιους έχει να κάνει. 

Να ξεμπερδεύουμε με τους δολοφόνους αυτού του τόπου. 

Φωτ. Zarpanews.gr

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 ο Κώστας Μανιουδάκης αφήνει την τελευταία του πνοή στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσών. Στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από την πρώτη στιγμή αναπαράγεται η είδηση ότι 58χρονος πεθαίνει από ανακοπή κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου της τροχαίας στον ΒΟΑΚ.

Οι λίμνες αίματος στο οδόστρωμα, οι μαρτυρίες διερχομένων και η καταγγελία του γιου του δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά αφού δείχνουν μια διαφορετική εικόνα, η οποία μαρτυρά ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, αφού σταμάτησαν τον Κώστα, τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον έσερναν δεμένο με χειροπέδες. Παίρνοντας υπόψη τις πολύ σοβαρές καταγγελίες για το θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη και με δεδομένο τον τρόπο που έχουν λειτουργήσει κατ’ επανάληψη δυνάμεις της αστυνομίας, αντιμετωπίζοντας το λαό ως εχθρό απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ και ΠΛΗΡΗ διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη. Οι υποψίες μας γίνονται ακόμα πιο τρανές, αν αναλογιστούμε περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας του παρελθόντος και το πως έδρασαν οι αστυνομικές δυνάμεις στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, στη δολοφονία του 16χρονου Σαμπάνη για 20€ βενζίνη, στη περίπτωση του Βασίλη Μάγγου και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Απαιτούμε άμεση έρευνα η οποία θα πάρει υπόψη όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

Καταγγέλλουμε τη συγκάλυψη της δολοφονίας  που πραγματοποιείται εδώ και μέρες από αστυνομία, ιατροδικαστή και μέρος των Μ.Μ.Ε. Τεράστιες είναι οι ανακρίβειες που δημοσιεύονται, όπως ότι το περιστατικό αφορούσε κάποιο τυπικό έλεγχο τροχαίας ενώ στην πραγματικότητα εμπλέκονται τα ΤΑΕ Σούδας, ή ότι ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στον ΒΟΑΚ ενώ έγινε στον επαρχιακό δρόμο Φρε – Βρυσσών κ.α. Απαιτούμε τόσο την άμεση αποκάλυψη της αλήθειας για τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη όσο και την απόδοση δικαιοσύνης σύμφωνα με τα πραγματικά γεγονότα.

Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και στο βαθμό της κρατικής δολοφονίας πάνε πλάι-πλάι με την καθημερινή υποτίμηση της εργασίας και των ζωών μας. Κράτος και κεφάλαιο διατρανώνουν ότι θα μας ξεζουμίζουν καθημερινά για τα κέρδη τους, ότι θα δουλεύουμε 13ωρο 6ημερο για ψίχουλα και ότι στο τέλος θα μας σκοτώνουν με οποιαδήποτε αφορμή και οποιονδήποτε τρόπο. Από σιδηροδρομικά δυστυχήματα, από πλημμύρες, από πυρκαγιές, από εργατικά ατυχήματα, από τα μαχαίρια των φασιστών, από τα γκλοπ και τις σφαίρες της αστυνομίας. Γι’ αυτούς είμαστε αναλώσιμοι/ες, ένα ακόμα εξάρτημα στις μηχανές τους. Εμείς όμως, ως εργαζόμενοι/ες, ως Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (παρ. Χανίων), από κοινού με τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους και τις συλλογικότητες θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Θα παλέψουμε με όλη μας τη δύναμη ενάντια στην αστυνομική βία και τις κρατικές δολοφονίες, ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση και την εργοδοτική τρομοκρατία. Θα παλέψουμε για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τις συνθήκες θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη. Θα γίνουμε η άμμος στα γρανάζια τους.

Να βάλουμε ένα τέλος στις κρατικές δολοφονίες και στην αστυνομική αυθαιρεσία!

Κατάργηση των ΤΑΕ, ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ
Δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του Κώστα Μανιουδάκη
Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο


Ανταρσία στα Χανιά – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Κίνηση για την Ανατροπή 

Καταγγέλλουμε την κτηνώδη δολοφονική επίθεση των ΤΑΕ απέναντι στον Κώστα Μανιουδάκη την Παρασκευή 1/9 στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών. Ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ενός «αστυνομικού ελέγχου» αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια από άντρες της υπηρεσίας που τον έσερναν δεμένο με χειροπέδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικές δυνάμεις δολοφονούν εν ψυχρώ εργαζόμενους, μέλη του εργατικού κι αντιφασιστικού κινήματος, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και Ρομά. Από την εκτέλεση του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα το 2008 μέχρι το θάνατο του Βασίλη Μάγγου που είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας στο Βόλο το 2020 και κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μέχρι τη δολοφονία του 16χρονου Νίκου Σαμπάνη για 20€ βενζίνη μια ευθεία γραμμή συνδέει την αστυνομική αυθαιρεσία και την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Η πολιτική του «νόμου και της τάξης» που ακολουθεί η κυβέρνηση όπως πρόσφατα ενάντια σε διαδηλωτές στη Λάρισα με αφορμή τις πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή είναι ένα καθαρό μήνυμα στην αστυνομία να συνεχίσει τη δολοφονική δράση της κατά του κινήματος και διάφορων πολιτών. Δεν διαφέρει από τη δράση του Λιμενικού που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος (Πύλος).

Στα Χανιά, έχουμε εμπειρία από τη βιομηχανία διώξεων που στήθηκε τα προηγούμενα χρόνια που οδηγούσε αγωνιστές στα δικαστήρια με τη διαμεσολάβηση της Ασφάλειας Χανίων έως την προσπάθεια καταστολής εργατικών και αντιφασιστικών διαδηλώσεων. Το πρόσφατο σκάνδαλο με τη σύλληψη για διαφθορά του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. και συνδικαλιστή και ο οποίος υπηρετούσε στη φρουρά γνωστού πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει ότι η αστυνομική αυθαιρεσία επωφελείται από την πολιτική κάλυψη και προστασία που της παρέχει η κυβέρνηση της Νέας.

Η αυθαιρεσία οδηγεί σε επιθέσεις κατά εργαζόμενων κι ανυποψίαστων πολιτών και δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη που βάζουν τα κέρδη των καπιταλιστών πάνω από τις ζωές και τις ανάγκες μας. Δεν ξεχνάμε, ότι μέσα στο τελευταίο εξάμηνο είχαμε 57 νεκρούς στα Τέμπη, εκατοντάδες πνιγμένους πρόσφυγες στα ανοιχτά της Πύλου, έναν ακόμη άγνωστο αριθμό νεκρών μέσα στις πυρκαγιές από τη Ρόδο ως τη Δαδιά και τώρα μια νέα εκατόμβη στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία. Δίπλα στους νεκρούς από τις «φυσικές» καταστροφές στέκονται τα θύματα των ανοιχτών δολοφονιών, ο Μιχάλης Κατσουρής και ο Σιράζ Σαφτάρ από τα μαχαίρια των νεοναζί και τώρα ο Αντώνης Καρυώτης από την απληστία των εφοπλιστών.
Όλα τα νήματα οδηγούν στους ίδιους ένοχους για αυτά τα εγκλήματα. Είναι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη, οι υπουργοί της και τα αφεντικά της κυρίαρχης τάξης που διαπλέκονται και καθοδηγούν την κυβέρνηση και τις αρχές όπως η αστυνομία.m Δεν θα κάνουμε πίσω! Ούτε οι νόμοι, ούτε η βία τους θα μας σταματήσουν!

Απαιτούμε:
Δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη! Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του! Ένοχοι η κυβέρνηση και η αστυνομία!
Να καταργηθεί και να αφοπλιστεί η αστυνομία!
Λεφτά για πυρόσβεση, υγεία, παιδεία! Όχι για ραφάλ και την αστυνομία!
Διεκδικούμε μια πόλη ελεύθερη από την αστυνομική βία και την καταστολή!

Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ

Μια ανατριχιαστική δημόσια καταγγελία έρχεται στο φώς της δημοσιότητας και αφορά  τον θάνατο του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου στον Επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλονται από τον γιό του 58χρονου, η ανακοπή που έπαθε προήλθε αφού ξυλοκοπήθηκε και δέθηκε με χειροπέδες από άντρες του ΤΑΕ Σούδας, μετά τον έλεγχο που έγινε στο όχημά του. Η καταγγελία έρχεται σε μια περίοδο που ο λαός μας θρηνεί τους νεκρούς από τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ενώ δεν έχει περάσει το σοκ από τις εικόνες της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.
Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να μην συμβιβαστεί με τις εικόνες απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής, να ορθώσει ανάστημα απέναντι σε μια πολιτική που θεωρεί τον λαό εχθρό, να αντιπαλέψει την πολιτική ενός κράτους , που θεωρεί κόστος την ασφάλεια του λαού, την προστασία του από τις φυσικές καταστροφές.
Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ απαιτεί από όλους τους αρμόδιους να διερευνηθεί σε βάθος το περιστατικό, οι αιτίες που προκάλεσαν τον θάνατο του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη και να υπάρξουν συγκεκριμένες απαντήσεις στις καταγγελίες της οικογένειας.


Οργανώσεις Βάσης Κρήτης του ΜέΡΑ 25

Ακόμα ένα θύμα, ακόμα μία εξοργιστική υπόθεση αστυνομικής αυθαιρεσίας

Ο θάνατος του Κώστα Μανιουδάκη στα Χανιά, που αποδόθηκε αρχικά σε ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου, έχει πολλά σκοτεινά σημεία. Οι καταγγελίες των συγγενών του 58χρονου, οι μαρτυρίες και τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσιάζουν για την άσκηση υπέρμετρης βίας από πλευράς των αστυνομικών και μάλιστα σε έναν άνθρωπο που ήταν εγχειρισμένος λόγω στεφανιαίας νόσου, αποκαλύπτουν μια προσπάθεια να αποκρυβεί ακόμα ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσία. 

Τα ακριβή αίτια του θανάτου αυτού του ανθρώπου πρέπει να έρθουν στο φως. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι ότι η αστυνομία στα Χανιά προσπάθησε να συσκοτίσει την υπόθεση. Από το αρχικό αφήγημα για απλό τροχονομικό έλεγχο και ένα τυχαίο έμφραγμα, πλέον μαθαίνουμε για κυνηγητό, για χτυπήματα από τους αστυνομικούς, για χειροπέδες στο θύμα και για κηλίδες αίματος στο σημείο του συμβάντος. 

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το δόγμα της ΕΛ.ΑΣ.: «Και τίποτα να μη γίνει, ξύλο θα πέσει». Και στην περίπτωση αυτή φαίνεται πως είχε τραγικά αποτελέσματα. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί